Uhapšeno 164 osumnjičenih za pranje novca u Španiji

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 164 osumnjičenih za pranje novca u Španiji

Španska policija saopštila je danas da je sprovela racije na zlatarske radnje širom zemlje i uhapsila 164 osobe osumnjičene za učešće u legalizaciji novca stečenog kriminalom, javio je Frans pres.

Policija je zaplenila 6,5 tona zlata i srebra iz tih prodavnica, u kojima su trgovci zlatom od građana otkupljivali dragocenosti, navodi se u saopštenju.

Zaplenjeno je blizu 1,7 miliona evra u gotovini, kao i 52 automobila i motocikla u obimnoj operaciji širom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Španije protiv "pranja novca" i utaje poreza u krugovima trgovaca zlatom.

Timovi sa blizu 600 policajaca i poreskih stručnjaka pretražili su 88 lokacija, uključujući i prodavnice i kuće trgovaca zlatom.

Taj lanac, u kom su korišćene lažne firme i različiti paravani, služio je i za stavljanje u promet ukradenog nakita i izbegavanja plaćanja poreza.

U ovoj raciji, vlasti su zamrznule bankarske račune i imovinu u vrednosti 16 miliona evra.

Za sutra je najavljeno iznošenje više detalja na konferenciji za novinare u Valensiji, navodi AFP.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.