USVOJEN ZAKON O LEGALIZACIJI KANABISA! U skupštini dve trećine poslanika glasalo ZA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 08:52

USVOJEN ZAKON O LEGALIZACIJI KANABISA! U skupštini dve trećine poslanika glasalo ZA!

Još jedna zemlja regiona usvojila je zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

Skupština Albanije usvojila je nacrt zakona kojim je legalizovana upotreba kanabisa u medicinske svrhe, prenosi Albanian post.

Kako navodi taj albanski medij, poslanici su izglasali da se dozvoli ograničen i kontrolisan rast biljaka kanabisa, premda nije jasno kako će se to biti regulisano
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Nacrt zakona je usvojen sa 69 glasova za, 23 protiv i tri uzdržana.

Uzgoj marihuane je cvetao u Albaniji u prošlosti pošto su trgovci drogom koristili nedostatak stabilne vlasti u zemlji, piše Albanijan post.

Nakon dolaska na vlast 2013. godine, vlada levičarske Socijalističke partije premijera Edija Rame postavila je uništavanje biljaka kanabisa kao glavni cilj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.