Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nekim saveznim državama SAD se glasalo o marihuani

Stanovnici u saveznoj državi Mičigen odobrili su na glasanju legalizaciju marihuane za rekreativne svrhe.

O marihuani se juče glasalo i u Juti, Misuriju i Severnoj Dakoti.

U Juti i Misuriju se glasalo o legalizaciji marihuane za medicinske svrhe, čime su one postale 31. i 32 država kojima tako može da se koristi kanabis.

Mičigen je postao deseta država u SAD u kojoj je legalno uživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << marihuane.

Glasači u Severnoj Dakoti su se opredelili protiv legalizacije marihuane za rekreativne svrhe.

Izvršni direktor Projekta za politiku o marihuani Stiv Hokins je rekao da je rezultat glasanja u Mičigenu još jedan "istorijski" događaj pokreta za okončanje zabrane marihuane, preneo je Hafington post.

Prema predlogu koji su odobrili glasači u Mičigenu, stariji od 21 godinu moći će da kupuju, uzgajaju, upotrebljavaju i poseduju marihuanu za rekreativne svrhe.

Odrasli će moći da poseduju do 70 grama marihuane, dok će biti legalno da se kod kuće gaji do 12 biljaka kanabisa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.