U Adicama sa dozvolom svaki 10. objekat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Adicama sa dozvolom svaki 10. objekat

NOVI SAD -

Katastarska legalizacija zemljišta i objekata jedna je od najavljenih izmena važećeg zakona o planiranju i izgradnji, kojom bi u Srbiji trebalo da bude iskorenjena divlja gradnja, ali i korupcija u građevinarstvu.

S druge strane, legalizacija objekata upisom u katastar koštaće samo stotinak evra, što direktno ugrožava građane koji su već ušli u postupak legalizacije, a ne rešava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ključne komunalne probleme, naglašavaju iz Udruženja građana Lege Artis.

Predsednik Udruženja Slobodan Vlaisavljević živi u naselju Adice u kom građevinsku dozvolu ima tek svaki deseti objekat.

Kako se i sam borio sa administracijom prilikom legalizovanja kuće do koje i danas dolazi neasfaltiranim putem, Slobodan sumnja da će jednostavnija procedura promeniti stanje u ovoj oblasti.

Adice i Veternik prednjače u nelegalnoj gradnji, a jedan od razloga je sasvim sigurno i nedostatak komunalne infrastrukture.


Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.