SNS protiv legalizacije istopolnih brakova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS protiv legalizacije istopolnih brakova

Srpska napredna stranka protivi se legalizaciji istopolnih brakova i zalaže za brak kao zajednicu muškarca i žene, izjavila je danas narodna poslanica u Skupštini Srbije i član Glavnog odbora te stranke Aleksandra Đurović.

"Apsolutno većinsko mišljenje građana je da još uvek nije vreme da takav korak bude sproveden u Srbiji, a SNS u potpunosti poštuje volju i mišljenje građana Srbije", rekla je Đurović novinarima u knez Mihailovoj ulici gde je prethodno razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa građanima.

Osvrnuvši se na praksu evropskih zemalja i zemalja članica EU, ona je rekla da su se neke od tih zemalja odlučile da sprovedu referendum, kako bi se videlo šta građani misle o tom, kako je ocenila, senzitivnom pitanju.

"Irska je sprovela takav referendum, u Sloveniji će tek da bude sproveden", rekla je Đurović.

Ističući da je Srbija u potpunosti posvećena evropskim vrednostima i poštovanju ljudskih i manjinskih prava, ona je podsetila da su za vreme rada aktuelne vlade u Srbiji održane dve parade ponosa.

"Time smo želeli da pokažemo da smo kao društvo spremni da poštujemo različitosti i u tome ćemo svakako ostati i dalje posvećeni", naglasila je Đurović.

U doba "bele kuge" poštovati tradicionalnu porodicu

Sa druge strane, po njenom mišljenju, tradicionalna porodica je nešto što treba poštovati, imajući u vidu da je "bela kuga" ozbiljan problem sa kojim se Srbija suočava.

"Pitanje nataliteta Srbije treba da bude pitanje kojem ćemo da se posvetimo na ozbiljniji način i ekonomske reforme koje sprovodi vlada, koje za cilj imaju poboljšanje ekonomskog standarda građana, su jedan od najvećih doprinosa upravo tome", rekla je Đurović.

Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se u Srbiji organizuje referendum, na kojem će se građani opredeliti da li su za istopolne brakove ili ne, ona je rekla da je "to nešto o čemu još nismo razgovarali".

"Ukoliko dođe do toga da mi treba da se opredelimo po tom pitanju nije isključeno da bude organizovan referendum, ali kao što sami znate ne postoji istovetan stav ni zemalja EU na tu temu...praksa je različita, ne postoji jedinstven stav i mi ćemo kao zemlja kandidat u nekoj budućnosti doći u poziciju da treba da imamo naš stav o tome", zaključila je Đurović.

I Vulin protiv istopolnih brakova

I ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je danas izjavio da se protivi legalizaciji istopolnih brakova.

On je reagujući na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, da treba pravno regulisati bračnu zajednicu osobama istog pola i dozvoliti im i usvajanje dece, naglasio da tako nešto neće potpisati.

"Nisam o tome razgovarao sa premijerom, ali koliko ga dobro poznajem, a dobro ga poznajem, znam da tako nešto neće nikada proći kroz Vladu Srbije. Ja sam resorni ministar za porodične odnose i to nikada neću potpisati, a to nije nova ideja, već novi predlagač", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, zanimljivo je što je do te ideje Tadić došao kada je već napravio koaliciju kojoj su glavne političke poruke, priznanje Kosova i jednopolni brakovi.

Vulin je ocenio da tako nešto neće podržati ni građani Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin protiv legalizacije istopolnih brakova

Izvor: Radio 021, 07.Nov.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da se protivi legalizaciji istopolnih brakova...On je, reagujući na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića koji je rekao da treba pravno regulisati bračnu zajednicu osobama istog pola i dozvoliti...

Nastavak na Radio 021...

Vulin: Ružićev čin nije politika, već lična mržnja

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 12:49

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je fotografisanje potpredsednika socijalista Branka Ružića sa osobom koja je tokom fudbalske utakmice Srbija - Albanija vređala premijera čin lične mržnje i da SPS mora da se opredeli prema tom činu...Vulin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.