Pojava crkve bludnice predstavlja završetak epohe apostasije, rađa antihrista i izbacuje ga na svetsku scenu

Izvor: KMnovine.com, 21.Feb.2024, 20:29

Pojava ''crkve bludnice'' predstavlja završetak epohe apostasije, rađa antihrista i izbacuje ga na svetsku scenu

Pojava ''crkve bludnice'' predstavlja završetak epohe apostasije, rađa antihrista i izbacuje ga na svetsku scenu

Pored „Crkve lukavnujuščih“ pojaviće se i druga „crkva“ koja može i da ne izneveri učenje o veri, no koja će u vreme gonjenja vere stupiti u tajni savez sa bogoboračkom vlašću, dobijajući neku legalizaciju svoje „crkvene“ delatnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<






„I videh, piše Sveti Jovan Bogoslov, ženu gde sedi na zveri crvenoj, koja beše puna imena hulnih… i začudih se čudom velikim kad je videh“ (Otkr. 17, 3-6). A kako i da se ne čudi Sveti Tajnovidac, kad je umesto istinite Crkve prvohrišćanske – umesto „žene obučene u sunce“, umesto čiste devojke, Neveste Hristove, koja beži u pustinju od zvera (u nelegalnom položaju spasava se u katakombama i pustinjama od gonjenja zvera), u daljini budućih vremena video „ženu bludnicu“, gde sedi na zveru (Otkr. 12, 17-18). Ovo sedenje žene na zveru ili otpad Crkve, od bračnog saveza sa Hristom i stupanje u nezakoniti, preljubni savez sa antihristom ili njegovim pretečama upoređuje se u Svetom pismu sa narušenjem bračne vernosti.



Stoga se u Svetom pismu taj deo Crkve, koji izda Hrista i stupi u vezu sa antihristom (tajni dogovor sa vlašću zvera), naziva: „crkva bludnica“. Pojava „crkve bludnice“ u vaseljenskim razmerama predstavlja u stvari završetak epohe apostasije, koja iz sebe rađa antihrista i izbacuje ga na svetsku scenu.

U vreme „crkve bludnice“ za pravog vernika ostaje jedini izlaz – bekstvo u „pustinju“, tj. prelaz u tajno i nelegalno stanje. U gonjenju ostataka vernih koji budu ostali verni istinitoj hrišćanskoj Crkvi pravoslavnoj učestvovaće i crkva – odstupnica. „Videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih“ (Otkr. 17, 6).






Iz predavanja jeromonaha Artemija (Radosavljevića) održanog u Beogradu na Tribini teologa dana 9. decembra 1963. godine pred studentima teologije. Tekst je preuzet iz knjige Episkopa Artemija „Istina – Put – Život“ (Zbornik studentskih radova, Beograd, 2018.)



* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju



Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.