POMERA SE GRANICA U SPORTU! NFL želi da legalizuje MARIHUANU

Izvor: Press, 01.Avg.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMERA SE GRANICA U SPORTU! NFL želi da legalizuje MARIHUANU

U jeku legalizacije marihuane širom SAD, stigla je i inicijativa da se zvezdama američkog fudbala dozvoli uživanje ove opojne biljke "u svrhu otklanjanja bola".
Foto: Pixabay
Američka fudbalska liga (NFL) napisala je pismo Asocijaciji igrača (NFLPA) nudeći saradnju za proučavanje upotrebe marihuane kod igrača u svrhu otklanjanja bola, prenela je danas vodeća američka sportska TV mreža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ESPN.
- Radujemo se saradnji sa igračima o svim pitanjima koja se tiču njihovog zdravlja i sigurnosti - ekao je potpredsednik sektora Lige za komunikacije Džo Lokhar. 
U pismu NFL istaknuto je nekoliko bolesti za potencijalna istraživanja uključujući akutne i hronične bolesti, a prethodno je navedeno da Liga samostalno proučava upotrebu marihuane za otklanjanje bola.
- Mislim da je važno da se više usmerimo ka lečenju nego ka kažnjavanju. Treba videti da li postoje problemi zavisnosti. I mislim da ne treba samo pretpostaviti da je rekreacija razlog korišćenja - rekao je izvršni direktor NFLPA, De Smit.
NFL igrači se trenutno suočavaju sa kaznama ukoliko se na testiranjima pokaže da su koristili marihuanu.


Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NFL želi da legalizuje marihuanu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2017

Marihuana bi uskoro mogla da bude legalizovana u NFL-u. Američka fudbalska liga je napisala pismo Asocijaciji igrača (NFLPA) nudeći saradnju za proučavanje upotrebe ove biljke u svrhu otklanjanja bola prenose američki mediji...Još uvijek nije stigao nikakav odgovor...- Radujemo se saradnji sa igračima...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.