Izvor: Luftika.rs, 21.Nov.2020, 16:24

Makedonci najavljuju legalizaciju marihuane u turističkim mestima

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane u turističkim mestima, kao deo novog paketa ekonomskih mera za podsticaj privredi.
U intervjuu za program “Dojče vele” na makedonskom, rekao je da dekriminalinalizacija i legalizacija marihune “može mnogo da pomogne turizmu i ugostiteljstvu” i da je plan >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da to bude kontrolisano kao u Amsterdamu.
“Ideja je da se da mogućnost u turističkim mestima, uključujući Skoplje, da se u postojećim i novim kafićima konzumira marihuana, da bude odredjenih standarda ventilacije i dokaza porekla marihuane”, rekao je Zaev a preneo N1.
“Verujem da maloj zemlji to može da donese ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mesta: Strugu, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga”, rekao je Zaev.
Po njegovim rečima, taj plan je na javnoj debati i, ukoliko se pokaže da je opšte javno mišljenje pozitivno, preći će se na pripremu zakona o tome.
Preminula devojčica čija je tužna sudbina promenila ugao gledanja na marihuanu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.