Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozničani do legalizacije uz beskamatni kredit

LOZNICA - Gradsko veće Loznice donelo je odluku da vlasnicima bespravno podignutih objekata omogući da naknadu za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, koja je najveća stavka legalizacije, plaćaju četiri godine u jednakim ratama, bez kamate, izjavio je rukovodilac Odeljenja za planiranje i izgradnju grada Vladan Tripković.

Loznica je tako našla načina da sama dodatno pomogne građanima uz novčane olakšice kod naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << do 60 odsto za stambene objekte do 100 metara kvadratnih.

- Do isteka roka u Loznici je 3.886 građana predalo prijavu za legalizaciju svojih objekata koje su podigli nelegalno i na taj način će svi biti obuhvaćeni zakonskom procedurom, a svi koji treba da upotpune dokumentaciju biće o tome obavešteni - rekao je Tripković Tanjugu.

Od početka primene novih zakonskih rešenja, u Loznici je najveći broj zahteva podnet na šalteru gradske uprave u poslednjih desetak dana.

Prema njegovim rečima, svi podneti zahtevi, uključujući i upućene poštom ući će u postupak, dok će, najkasnije u roku od 60 dana građani koji su priložili nepotpunu dokumentaciju biti obavešteni šta jos treba da dostave Odeljenju za planiranje i izgradnju grada.

Prema Zakonu, koji je na snazi od 11. septembra prošle godine, ovoga puta je podneto dvostruko više zahteva za legalizaciju nego 2003. godine, naveo je Tripković.

Tokom postupka, koji se sada ostvaruje, rešavaće se i pitanje legalizacije objekata koja je započeta prema ranijim zakonskim odredbama, a svi takvi vlasnici biće obavešteni šta još od dokumentacije treba da podnesu, objasnio je Tripković.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.