Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba odustala od izmena Ustava koje bi otvorile put legalizaciji istopolnih brakova

Kuba je odustala od izmena Ustava koje bi otvorile put legalizaciji istopolnih brakova zbog protivljenja građana konsultovanih po ovom pitanju, izjavili su kubanski zvaničnici.

Članovi Komisije zadužena za izradu novog ustava rekli su da u nacrtu neće biti definisano ko su osobe koje stupaju u brak.

Prvobitni predlog bio je da se brak definiše kao zajednica "dvoje ljudi" i tako zameni dosadašnja definicija u kojoj piše da je reč o zajednici "muškarca i žene".

Kubanska skupština treba da glasa o nacrtu novog ustava koji bi se našao na referendumu početkom 2019.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kuba: Legalizacija istopolnih brakova na čekanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Dec.2018

Kuba je odustala od izmena Ustava koje bi otvorile put legalizaciji istopolnih brakova zbog protivljenja građana konsultovanih o ovom pitanju, izjavili su kubanski zvaničnici. Članovi Komisije zadužene za izradu novog ustava rekli su da u nacrtu neće biti definisano ko su osobe koje stupaju u brak. Prvobitni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.