Još jedna zemlja legalizuje kanabis? Novi zakon će skloniti dilere sa tržišta

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 09:43

Još jedna zemlja legalizuje kanabis? Novi zakon će skloniti dilere sa tržišta

Posle burne rasprave, Nemačka danas ipak glasa za legalizaciju kanabisa.

Ukoliko izglasaju Nemci, njihova zemlja će biti četvrta u Evropi koja je legalizovala kanabis za ličnu upotrebu. Po novom zakonu, odrasli će smeti da imaju do 25 grama, prenosi Guardian.

Njihov ministar zdravlja Karl Loterbah istakao je kako se očekuje da novi zakon skloni dilere sa tržišta, s obzirom na to da se pretpostavlja kako u Nemačkoj sedam miliona ljudi konzumira kanabis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Svakako da jedan broj njih konzumira u medicinske svrhe, ali je zabeležen i veliki broj mladih, pa će novi zakon ujedno poboljšati i kvalitet kanabisa.

Lekari koji se protive ovome smatraju da će legalizacija samo doprineti većem riziku od stvaranja zavisnosti, te da je to direktno ugrožavanje zdravlja.

Konzumacija će i dalje biti zabranjena za mlađe od 18 godina, a oni u rasponu od 18 do 21 godine moći će kupiti do 30 grama kanabisa koji sadrži maksimalno 10% THC-a.

Podsetimo, Malta i Luksemburg su nedavno legalizovali kanabis, dok je u Holandiji dozvoljen odavno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.