Italijanski sud: Uzgoj kanabisa kod kuće legalan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2019, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski sud: Uzgoj kanabisa kod kuće legalan

Najviši italijanski sud presudio je da je uzgajanje manjih količina kanabisa u domaćoj radinosti legalno, a odluka je podstakla zahteve za njenu dalju legalizaciju, ali i ljutnju konzervativaca.

Pozvan da razjasni oprečna tumačenja zakona, italijanski Kasacioni sud je presudio da kazneno delo uzgajanja narkotika treba da isključi "manje količine uzgojene kod kuće za isključivu upotrebu uzgajivača", preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Rojters.

Presuda je doneta 19. decembra, ali je prošla neprimećeno do juče kada su o njoj izvestile italijanske novinske agencije, kada je podstakla političku raspravu o upotrebi kanabisa u Italiji.

"Sud je otvorio put, sada je na nama", rekao je Mateo Mantero, senator iz Pokreta pet zvezda.

Mantero je izneo amandman na budžet za 2020. pozvavši na legalizaciju i regulaciju upotrebe kanabisa za vlastite potrebe, ali ga je predsednik Senata iz konzervativne stranke Forca Italia Silvija Berluskonija proglasio neprihvatljivim.

"Droge izazivaju štetu, zaboravite na njihov uzgoj ili kupovinu u prodavnicama", rekao je danas Mateo Salvini, čelnik desničarske Lige, govoreći o eventualnoj prodaji u prodavnicama "legalne trave" slabije snage, koja je raširena u Italiji.

Mauricio Gaspari, senator stranke Forca Italia koja je saveznica Lige, najavio je da će prvi zakon koalicije desnog centra, ako dođe na vlast, biti "poništenje apsurdne presude suda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Italijanski sud: Uzgajanje manje količine kanabisa kod kuće je legalno

Izvor: Radio 021, 28.Dec.2019

Najviši italijanski sud presudio je da je uzgajanje manjih količina kanabisa u domaćoj radinosti legalno, a odluka je podstakla zahteve za njenu dalju legalizaciju, ali i ljutnju konzervativaca...Pozvan da razjasni oprečna tumačenja zakona, italijanski Kasacioni sud je presudio da kazneno delo uzgajanja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.