Indija uvodi sopstvenu virtuelnu valutu

Izvor: NovaEnergija.net, 20.Sep.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija uvodi sopstvenu virtuelnu valutu

Iako Bitcoin postoji više od jedne decenije, razne indijske vlade su ga izbegle iz očiglednih razloga – nedostatak poverenja. I dok je susedna Kina iskreno prihvatila Bitcoin i druge kriptovalute legalizacijom razmena Bitcoina, indijska vlada onemogućava svaki pokušaj otvaranja Bitcoin razmene u Indiji. To znači da ako ste želeli da se bavite trgovinom Bitcoin-a u Indiji, morali ste to učiniti na sivom tržištu ili u inostranstvu.
Međutim, ideja o osnivanju sopstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kriptovalute je posle Estonije uhvatila i Indiju. Indijska vlada, koja je uspešno izbegavala Bitcoin, Ethereum, i druge virtuelne valute, sada je odlučila da se pridruži i lansira svoju vlastitu kriptovalutu pod nazivom Lakshmi Coin, prema hinduističkoj boginji koja se dovodi u vezu sa srećom, obiljem i mudrošću.
Novu kriptovalutu kontrolisala bi centralna banka Indije (Reserve Bank of India), koja radi na izmeni postojećih zakonskih regulativa, kako bi omogućila uvođenje nove nacionalne kriptovalute, pod sopstvenom kontrolom. Prema izveštaju izvršnog direktora RBI, Sudarshan Sen, centralna bankarska institucija tražila je da se uvede adekvatna virtuelna zamena indijskog rupija.
Izvor: PCpress, TechWorm
Foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.