Cena legalizacije objekata ostaje ista (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Nov.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena legalizacije objekata ostaje ista (VIDEO)

Novim Zakonom o planiranju i izgradnji bi trebalo da se, između ostalog, ubrza procedura izdavanja građevinskih dozvola. Biće moguća i izgradnja van režima svojine, a legalizacija objekata neće biti dozvoljena samo onima koji su na javnim površinama, klizištima i u zonama zaštite kulturnih dobara. 
Jedna od značajnijih odredbi novog Zakona o planiranju I izgradnji jeste i izdvanje građevinskih dozvola u roku od 28 dana. Načlelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Mihajlović kaže da se u Nišu, ukoliko se dostavi kompletna dokumentacija, ni sada ne čeka više od mesec dana.
Još značajnija stavka zakona čije se usvajanje očekuje do kraja novembra je, smatra Mihajlović, to što će se omogućiti izgradnja i pre nego što se dobije pravo svojine.
Osvrnuvši se na proces legalizacije, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju kaže da će cena ostati ista – 950 dinara do 6000 dinara po kvadratu. Za gotovinsko plaćanje se iznos umanjuje za trećinu, a duplo manje plaćaju povlašćene kategorije.
http://youtu.be/o17qqk7La6A
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.