Čestitka Islamske zajednice Srbije povodom Bajrama

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitka Islamske zajednice Srbije povodom Bajrama

Rijaset Islamske zajednice Srbije uputio je svim muslimanima Srbije, regiona i sveta najsrdačnije čestitke povodom praznika Kurban Bajram, koji počinje u četvrtak, 24. septembra.
"U ime Rijaseta IZS i lično, upućujem svim muslimanima Srbije, regiona i sveta najsrdačnije čestitke povodom Kurban Bajrama, uz dovu - molitvu Uzvišenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stvoritelju da muslimanima Srbije i širom sveta podari svoju milost i jedinstvo, našoj domovini mir, slobodu i napredak, navodi se u čestitki, prenosi Beta.
"Bože, molimo te za mir u ratom pogođenim zemljama, daj nam svoj blagoslov da se urazumimo i da prestanu patnje miliona ljudi i među njima nevine dece", rekao je u poslanici generalni sekretar IZS Eldin efendija Ašćerić.
Ašćerić je pozvao muslimane da kurbanskim mesom počaste rodbinu, prijatelje, komšije bilo koje vere i da ne zaborave siromašne.
"Takođe, Bog nas podseća da kurbansko meso i krv do njega ne dolaze, ali će mu sigurno stići iskreno učinjena dobra dela naša", rekao je Ašćerić.
Bajramska molitva biće održana sutra u 7.05 časova, uz direktan prenos bajramske svečanosti od 6.30 na Radio-televiziji Srbije.
Bajramska sofra u parku sa izbeglcama
Takođe, Islamska zajednica Srbije je najavila da tradicionalna manifestacija "Bajramska sofra" ove godine biće organizovana u parku kod Glavne autobuske stanice, gde su okupljene izbeglice sa Bliskog istoka i severne Afrike koje prolaze kroz Srbiju.
"'Bajramska sofra' ovaj put po instrukciji Muftije srbijanskog Muhameda Jusufspahića će biti usmerena na izbeglice koje se nalaze u Srbiji kako bi i oni ovaj veliki muslimanski blagdan dočekali u koliko-toliko humanim uslovima i sa bogatijom hranom, a njihova deca obradovana prigodnim bajramskim paketićima", navodi se u saopštenju IZS.
Sofra će biti organizaovana sutra, kada muslimani širom sveta dočekuju Bajram, sa početkom u 15 časova. Manifestacija se organizuje u saradnji sa Kulturnim ruštvom Gajret i Fondacijom Ana i Vlade Divac.
Pored toga, Islamska zajednica Srbije organizovaće "Dečiji bajramski festival prijateljstva" u Velikoj dvorani Zadužbije Ilije Kolarca u nedelju, 27. septembra u 18 sati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska zajednica Srbije uputila poslanicu povodom Bajrama

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2015

Rijaset Islamske zajednice Srbije (IZS) uputio je svim muslimanima Srbije, regiona i sveta najsrdačnije čestitke povodom praznika Kurban Bajram, koji počinje u četvrtak, 24. septembra..."U ime Rijaseta IZS i lično, upućujem svim muslimanima Srbije, regiona i sveta najsrdačnije čestitke povodom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Čestitke povodom Kurban Bajrama

Izvor: RTS, 23.Sep.2015

Rijaset Islamske zajednice Srbije uputio je svim muslimanima Srbije, regiona i sveta najsrdačnije čestitke povodom praznika Kurban Bajram, koji počinje u četvrtak, 24. septembra. . "U ime Rijaseta IZS i lično, upućujem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.