Uniforme OVK u centru Dečana

Izvor: B92, 24.Maj.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uniforme OVK u centru Dečana

Jedan od lidera grupe koja je izvršila teroristički napad u Kumanovu Beg Rizaj sahranjen je u Dečanima, a komemoraciji su prisustvovale osobe u uniformama OVK.

Komemoracija povodom smrti Rizaja održana je na trgu ispred zgrade Opštine Dečani, a fotografije osoba u uniformama Oslobodilačke vojske Kosova objavljene su na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Dečani.

U tekstu objavljenom na toj strani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rizaj je opisan kao komandant specijalne jedinice OVK pod nazivom “Crni Orlovi“ iz operativne zone Dukađina i kao jedan od boraca i najistaknutijih komandanata tri oslobodilačke vojske, Oslobodilačke vojske Kosova, Oslobodilačke vojske Prešava, Medveđe i Bujanovca i Oslobodilačke vojske Kosova u Makedoniji.

Ovakve fotografije dovoljno govore o tome u kakvom okruženju je manastir Dečani i širenju straha među Srbima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.