Teroristi iz Kumanova tvrde da su iskorišćeni

Izvor: Mondo, 11.Feb.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi iz Kumanova tvrde da su "iskorišćeni"

Albanci iz takozvane Kumanovske grupe, optuženi za oružani sukob sa policijom u kumanovskom Divljem naselju 9. i 10. maja prošle godine, izjavili su da nisu teroristi i da se ne osećaju krivim.

Oni tvrde da nisu teroristi, nego da su iskorišćeni za nečije političke ciljeve.

"Mi smo iskorišćeni. Beg Rizaj i Mirsad Ndrecaj rekli su nam da smo mi u Kumanovu figure i ako dođe policija da ne napadamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << već da pucamo u vazduh", izjavio je optuženi Nasuf Zekiri u nastavku suđenja pred Osnovnim sudom u Skoplju.

Optuženi Valdete Zekaj rekao je da se u procesu reč "terorizam" koristi kako bi se prikrila istina.

Jedan od optuženih Rufki Dogani u uvodnoj reči rekao je da su vođe naoružane grupe koja se sukobila sa policijom Beg Rizaj i Mirsad Ndrecaj i još dvojica članova grupe Valjon Kabaši i Sami Kastrioti "ubijeni nakon predaje u policijskoj stanici".

Ukupno 29 osumnjičenih za napad u kumanovskom Divljem naselju tvrdili su da nisu krivi, iako deo njih nije negirao da je učestvovao u oružanom sukobu u Kumanovu.

Prema optužnici, oni se terete za terorizam i terorističko organizovanje.

Naredno ročište zakazano je za 23. februar.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Suđenje kumanovskoj grupi: Optuženi Albanci tvrde da nisu teroristi, nego su iskorišćeni

Izvor: Blic, 11.Feb.2016

Albanci iz takozvane "kumanovske grupe", optuženi za oružani sukob sa policijom u kumanovskom Divljem naselju 9. i 10. maja prošle godine, izjavili su da nisu teroristi i da se ne osećaju krivim za dela koja im se stavljaju na teret...Oni tvrde da nisu teroristi, nego da su iskorišćeni za nečije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.