Suđenje optuženima za oružani sukob sa policijom

Izvor: Studio B, 09.Feb.2016, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje optuženima za oružani sukob sa policijom

Pred Vrhovnim sudom u Skoplju je počelo suđenje dvadeset devetorici optuženih za oružani sukob sa makedonskom policijom prošle godine u Kumanovu.

Na pripremnom ročištu optuženi treba da se izjasne krivim li nevinim po optužbama za terorizam. Javni tužilac Naum Panovski je rekao da će Tužilaštvo dokazati da su optuženi bili uključeni u incident u Kumanovu i napad na policijsku stanicu u Gošincima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prenosi makedonska agencija MIA.

Prema optužnici, nekoliko onih koji su optuženi za napad u Kumanovu prethodno su 21. aprila napali policijsku stanicu u Gošincu i uzeli oružje. Prema tužilaštvu, oružana grupa je bila organizovana na tri nivoa. Prvi nivo su činili zapovednici, uglavnom sa Kosova, a drugi je služio u logističke svrhe kako bi obezbedio pomoć i skloniste učesnicima napada i to su uglavnom bili državljani Makedonije. Treći nivo je obuhvatao izvršioce koji su takođe bili sa Kosova.

Pre početka suđenja, oko suda i u okolnoj zoni u centru Skoplja pojačane su mere bezbednosti.

Naoružana grupa sukobila se sa policijom 9. i 10. maja prošle godine u naselju Diva Naselba.

U okršaju je poginulo 18 ljudi, uključujući osam policajaca i 10 napadača.

Na početku današnjeg suđenja, odbrana je tražila da se slucaj poveri specijalnom javnom tužiocu što je sud odbio uz obrazloženje da specijalni tužilac nije podeno zahtev da preuzme slučaj. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.