Sela nestaju sa mape

Izvor: juGmedia, 08.Dec.2012, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela nestaju sa mape

PIROT – Devet sela u pirotskoj opštini jer pred gašenjem jer u njima živi po desetak  stanovnika. Lokalna samouprava će uprkos tome pokušati da sačuvamo to malo života u njima.

 Član Opštinskog  veća Sreten Savov, zadužen za saradnju sa mesnim zajednicama, naveo je da po podacima iz biračkih spiskova u selu Milojkovac žive dva stanovnika, u Mirkovcima 11, Planinici šest, Pasjaču 14, u Beli 26,Visočkoj Ržani 18 i u Velikoj Lukanji 19.

“Na putu nestajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i Berovica, Cerev Del i Kumanovo. Ova sela imaju manje ili oko 20stanovnika, a još jedna otežavajuća okolnost je to što nemaju dobar geografski položaj i najverovatnije idu ka gašenju. Iako ova sela imaju mali broj stanovnika, opština će im i dalje pomagati u skladu sa svojim mogućnostima”, kazao je Savov. 

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.