MKD: Vlada će pokriti štetu

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MKD: Vlada će pokriti štetu

Vlada Makedonije u potpunosti će pokriti štetu nastalu na objaktima tokom policijske akcije u Kumanovu proteklog vikenda, objavila je agencija MIA.

Komisija za procenu štete, sastavljena od predstavnika vlade i kumanovskih zvaničnika, pokrenula je procenu štete na objektima u naselju "Tode Mendol" u toj opštini.

Ministar za saobraćaj i veze Nile Janakieski i ministar za lokalnu samoupravu Ljirim Šabani su usvojili Akcionii plan, a vlada je odlučila da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadoknadi 100 odsto procenjene štete.

Porodice, čiji su domovi pretrpeli štetu tokom operacije u meri u kojoj ne pružaju osnovne uslove za život, dobiće finansijsku pomoć za iznajmljivanje stana tokom popravke kao i jednokratnu humanitarnu pomoć od 100.000 denara (oko 1600 evra) po stambenoj jedinici.

Javna komunalna preduzeća u saradnji sa opštinom Kumanovo i grad Skoplje će očistiti teren radi obezbeđivanja osnovnih uslova za život.

Prema zaključcima vlade Komisija će u roku od sedam dana podneti izveštaj o procenjenoj šteti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makedonija: Vlada će pokriti štetu nastalu na objektima

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2015

SKOPLJE - Vlada Makedonije u potpunosti će pokriti štetu nastalu na objaktima tokom policijske akcije u Kumanovu proteklog vikenda, objavila je agencija MIA...Komisija za procjenu štete, sastavljena od predstavnika vlade i kumanovskih zvaničnika, pokrenula je procjenu štete na objektima u naselju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.