Izvor: MozzartSport.com, 10.Sep.2020, 10:38

Kumanova Barsa: Formacija 4-2-3-1, Mesi u centru, Grizman kao špic

Buskets izgubio mesto, odbrana ostaje netaknuta

Uzeo je Ronald Kuman dirigentsku palicu u Barseloni, sa namerom da vrati klub na vrh Evrope. Tamo gde ga nema dugo za klub takvog renomea, punih pet godina.

Nije uspeo Ernesto Valverde, fijasko je doživeo Kike Setjen, pa su sada sve oči uperene u Ronalda Kumana. Holanđanin je živeo za to da dobije posao šefa struke Barselone, napustio je kormilo reprezentacije njegove zemlje zbog toga. Čvrsto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << veruje u uspeh na Nou Kampu.

Čuvena Marka je objavila danas i kako će izgledati Kumanova Barselona. Renovirana, izmenjena, doterana. Ali, ako je suditi na prvi pogled, nekih velikih i senzacionalnih promena neće biti. Pogotovo to važi za defanzivni deo tima, što je pomalo neobično, jer godinama važi stav da je Barsi odbrana daleko lošiji deo tima. Uostalom, „četvorke“ protiv PSŽ-a i Liverpula, „osmica“ protiv Bajerna u Ligi šampiona minulih sezona jasno govore da tu nešto debelo ne štima.

Nego, krenimo redom. Kuman je odlučio da promeni formaciju Barseloni. Obično su na Nou Kampu igrali 4-3-3, pa je Setjen na finalni turnir došao sa rombom u sredini (4-4-2), a novi šef struke je odlučio da zaigra 4-2-3-1.

Pozadi se niša neće menjati. Na golu ostaje Mark-Andre ter Štegen, a ispred njega kvartet iz prethodne sezone: Nelson Semedo, Đerar Pike, Klemen Lengle i Đordi Alba.

Očigledno da Kuman smatra da nije problem toliko u poslednjoj liniji, koliko onoj ispred nje. Zato bez mesta u timu ostaje Serhio Buskets, jedan od legendarnih asova moderne Barselone. Dvojica zadnjih veznih biće Frenki de Jong i novajlija Miralem Pjanić, koji je stigao ovog leta iz Juventusa. Obojica su majstori s loptom, nisu klasični trkači, pa će svi napadi katalonskog tima kretati od njih dvojice.

Imaće Kumanova Barsa dva kao vetar brza krila. Na desnoj strani igraće Usman Dembele, koji se oporavio od povrede i operacije kolena i od njega se očekuje da najzad opravda silne milione koji su dati za njega i velika očekivanja uprave i navijača. Na drugom boku biće golobradi Ansu Fati, koji bi trebalo ovih dana da potpiše prvi profesionalni ugovor. Vreme adaptacije na zahteve vrhunskog fudbala je iscurelo, Fati će dobiti priliku da pokaže da je zaista supertalenat svetskog kalibra.

Na mestu ofanzivnog vezista ili polušpica biće Lionel Mesi. Kada je Ronald Kuman došao za trenera, pojavile su se glasine da se zakačio sa Argentincem jer mu je, navodno, rekao da je „vreme njegovih privilegija isteklo“. A, onda potpuno druga priča od dana kada se Mesi priključio saigračima na treninzima. Onda je izašla storija kako je Holanđanin rekao upravo suprotno najvećoj zvezdi tima: da se orijentiše samo na napad, da je oslobođen defanzivnih zadataka. Muzika za uši Barsine „desetke“.

I onda možda najveće iznenađenje – Antoan Grizman u špicu! Francuz je prošle sezone uglavnom igrao po levoj strani, ali i posle godinu dana od dolaska na Nou Kamp priznaje da se još ne razume najbolje sa Mesijem. A, sada će morati na novo uigravanje, sa ovom drugačijom pozicijom na terenu, gde će dejstvovati ispred argentinskog asa.

Opcija koju Kuman još ima je Filipe Kutinjo, kojem želi da ukaže šansu, a on će se, kako piše Marka, smenjivati u timu sa Miralemom Pjanićem na poziciji centralnog veziste, zavisno od rivala, trenerove želje.

I ostaje da se vidi da li će Barsa uspeti da slomi Inter i dovede Lautara Martineza. Onda bi došlo do novih pomeranja, Argentinac bi išao u špic, a Grizman bi morao da se seli. Verovatno na levi bok.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.