HAOS U KUMANOVU Sukob policije i naoružane grupe, povređeno 12 policajaca

Izvor: Blic, 09.Maj.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U KUMANOVU Sukob policije i naoružane grupe, povređeno 12 policajaca

U akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu ranjeno je 12 policajaca, od kojih su teže povređeni prebačeni u bolnicu u Skoplju, prenose mediji u toj zemlji.

Deo povređenih je zbrinut u kumanovskoj bolnici, dok su teže ranjeni huitno prebačeni u Skoplje, javlja portal "Vesti".

Makedonski MUP je, kako javljaju mediji, potvrdio pucnjavu i žestok obračun u gradu koji traje od ranog jutra.

Iz MUP-a apeluju na građane da ostanu mirni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a hitna pomoć je potvrdila da su

ekipe na terenu, javljaju mediji.

Pomoćnik ministra za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski, rekao je za Telegraf.mk da je trenutno prerano da saopšti detalje ove akcije i najavio je više informacija u toku dana.

U gradu Kumanovu trenutno je u toku policijska akcija koja je na tragu neidentifikovane oružane grupe, ovo je potvrdio zvaničnik iz Ministarstva unutrašnjih poslova. U ranim jutarnjim satima u ovom gradu se čula pucnjava.

Kumanovo nadleće helikopter, policijske snage iz cijele zemlje upućene su u taj grad, a građanima je zabranjeno da napuštaju domove. Hitna pomoć je obavestila da trentuno ima dva medicinska tima na terenu u tom delu grada.

Policijska akcija se odvija u naselju Diva.

Zvuci pucanja iz automatskog oružja i zvuk helikoptera uznemirili su Kumanovo oko četiri sata jutros. Zaposleni u kompanijama koje se nalaze u zapadnom delu grada su se vratili svojim kućama, jer su ulice zatvorene . Građani kažu da je većina ulica zatvoreno i da ne saobraća gradski saobraćaj. Iznad delova grada iz kojih se čula pucnjava i dalje kruži helikopter MUP-a.

Makedonski mediji prenose da su dve naoružane grupe rano jutros zauzele izlaz iz grada, nakon čega je započela razmena vatre sa policijom, te da je situacija u Kumanovu trenutno mirna.

Povređeni su prebačeni u kumanovsku i skopske bolnice.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o sukobu policije sa većom grupom, od 70 naoružanih osoba. Prema albanskom portalu "Lime" među povređenima ima i policajaca koji su hitno prebačen na medicinske klinike u Skoplju. Helikopteri trenutno nadleću i glavni grad Makedonije.

Mediji su juče objavili informaciju da se u Makedoniji nalaze kiminalne bande sa Kosova, koje žele da izazovu incidente, odnosno izvrše napad na kasanu, policiju i sud.

Nedavno je grupa naoružanih napadača upala u karaulu Gošince, na granici prema Kosovu i na nekoliko sati zarobila policajce koji su se u njoj nalazili.

Odgovornost na taj napad preuzela je OVK.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.