Donacija otišla na pravo mesto

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija otišla na pravo mesto

Neizmerna je bila radost i oduševljenje brata i sestre - sedmogodišnjeg Aleksandra i desetogodišnje Martine Dodevske, dece koja boluju od ciroze jetre, kada je u njihov dom u kumanovskom naselju Igo Tričković kročio mladi pop pevač Daniel Kajmakoski, koji je nakon pobede u Beogradu na regionalnom televizijskom humanitarnom šou Tvoje lice zvuči poznato, rekao da će osvojenu na nagradu od 25.000 evra dati samohranoj majci Jasmini Dodevskoj iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kumanova, čija su deca obolela od iste opake bolesti.

Svog miljenika, o čijem lepom gestu je brujao celi Balkan, brat i sestra Dodevski su dočekali u dvorištu i odmah mu se bacili u naručje, a on im je, uz želju da što pre ozdrave, poklonio punu korpu čokolada i slatkiša. Popularnog pevača su do kuće dopratila brojna deca iz ovog mesta, razdragana što ga vide " u živo" među njima.

- Donacija je otišla na pravo mesto. Ova dečica to zaslužuju. Odavde ću poneti njihov osmeh, njihovu sreću i zahvalnost u očima. Oni su prekrasni i ja sam presrećan što sam imao priliku da ih upoznam. Ako nekada dođete u situaciju da morate odabrati kome da pomognete, tada ćete shvatiti da srce mora da odluči. To što mi je srce govorilo, to sam bez razmišljanja i napravio i ne kajem se - ponovio je Kajmakoski.

Ni njihova majka Jasmina Dodevska nije krila radost, veleći da će im 25.000 evra, koliko je osvojio Daniel, dobro doći za lečenje njenih mališana, koje će, nada se, uskoro videti zdrave, srećne i zadovoljne.

- Sa nestrpljenjem smo čekali da upoznamo Daniela koji nam je vratio i veru i nadu u ljude, sada smo sigurni da ćemo pre nego što bude prekasno uspeti da prikupimo potrebna sredstva za operaciju i lečenje moje dvoje dece obolele od ciroze jetre i bubrega. Do neba sam zahvalna i njemu i svima koji su glasali da on pobedi u regionalnom televizijskom humanitarnom šou Tvoje lice zvuči poznato - izjavila je Jasmina Dodevska, nezaposlena majka, koja sa 200 evra socijalne pomoći i dodatka za decu mora da se brine o njihovom narušenom zdravlju.

Novac od nagrade biće prebačen na račun porodice Dodevski kada produkcija završi sve formalnosti i procedure. U međuvremenu, Aleksandru su izvršena sva potrebna ispitivanja, a rezultati poslati na kliniku u Tursku, pa sada čekaju datum i cenu koliko će koštati transplantacija jetre. Iz Fonda za zdravstveno osiguranje Makedonije su najavili da će pokriti deo troškova skupe operacije, oko koje su se udružili i građani Makedonije i njihovi sugrađani iz dijaspore.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.