DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U KUMANOVU Ubijena tri policajca u sukobima, teroristi pobijeni ili se predali

Izvor: Blic, 09.Maj.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U KUMANOVU Ubijena tri policajca u sukobima, teroristi pobijeni ili se predali

Kako prenose reporteri sa lica mesta grupa od 70 terorista je delom eliminisana a delom se predala, ali je u celosti savladana. Makedonski mediji prenose da se 27 njih predalo sa belim čaršafima. U akciji su poginula tri policajaca iz tetovskih sela Brvenica i Zubovce.

Makedonska policija saopštila je danas da se u Kumanovu nalazi teroristička grupa koja je došla iz inostranstva, i da se radi se o dobro naoružanoj i obučenoj grupi. Policija je od četiri sata jutros napadana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bombama i snajperima.

U akciji makedonske policije protiv te grupe od preko 50 osoba ranjeno je 20 policajaca i civila, od kojih su teže povređeni prebačeni u bolnicu u Skoplju.

Strahuje se da je broj žrtava veći, a za sada je potvrđeno da su tri policajca preminula u bolnici. Sukobi su usledili posle pojave oružanih terorističkih grupa u brdima oko tog grada.

#Kumanovo now.... pic.twitter.com/HELIvArX5m

Albanski mediji preneli su saopštenje takozvane Oslobodilačke nacionalne armije koja je preuzela odgovornost za napade u Kumanovu, tvrdeći da vojska i policija vrše "teror nad civilima" i najavila još žešće napade na bezbednosne snage Makedonije.

"Nastavićemo da napadamo policiju i vojsku bez milosti. Borićemo se do kraja da se ujedine teritorije sa albanskim stanovništvom. Danas smo jači, a sutra ćemo biti još jači. Mi smo svuda u gradu, narodu i selima".

Makedonski mediji javljali su da policija evakuiše deo stanovništva kumanovskih naselja Diva i "Tode Mendol". Pretpostavilo se da policija namerava da uđe u konačni obračun sa naoružanom grupom i da se zato sprovodi akcija evakuacije građana. Napadači su se u tom trenutku probijali prema centru grada.

Kako je za "Blic" posvedočio jedan srpski sportista koji se trenutno nalazi u tom gradu, uveden je policijski čas i građanima je zabranjeno da se slobodno šetaju ulicama.

On je naveo da je situacija u gradu napeta, i da se čuju helikopteri koji nadleću grad.

U razmeni vatre između policije i naoružane bande u Kumanovu od jutros je, prema nepotvrđenim informacijama, ranjeno 15 policajaca, a svi ulazi u Kumanovo su blokirani jakim policijskim snagama pod punim naoružanjem i opremom.

Sukobi su trajali od 4.00 sata, a grupa naoružanih ljudi, kako navode mediji u Skoplju, zabarikadirala se u delu grada "Divlje naselje".

Helikopteri su od jutros nadletali i Skoplje.

Građanima Kumanova je, prethodno, zabranjeno da napuštaju domove, ali mnogi od njih su preplašeni počeli su da napuštaju grad.

Dežurni lekar u kumanovskoj bolnici Dragan Tasevski potvrdio je agenciji MIA da su jutros u 5.15 sati primljena trojica policajaca sa ranama od vatrenog oružja i da su nakon ukazane pomoći prebačeni u skopske klinike.

portale 'Kumanova Sot' ha pubblicato foto riprese poi da @AJBalkans sugli arresti effettuati stamattina a #Kumanovo pic.twitter.com/TnkSyo10Bj

Još jedan policajac primljen je sa povredom potkolenice i on je zadržan u bolnici u Kumanovu.

U toku dana zaustavljen je i saobraćaj na autoputu Beograd-Skoplje, koji prolazi kroz Kumanovo.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski je za TV Novu rekao da je situacija u gradu dramatična, ali je ipak apelovao na građane da ostanu mirni i prisebni, te da ne podležu provokacijama.

 .

#Kumanovo #Macedonia #bad #story pic.twitter.com/CGnXHeTIfa

Iz MUP-a su u toku dana apelovali na građane da ostanu mirni, a hitna pomoć je potvrdila da su njene ekipe na terenu.

PHOTOS:Tense situations in #Kumanovo pic.twitter.com/uJm0bmaoPg

Kumanovo su tokom celog dana nadletali helikopteri, policijske snage iz cele zemlje upućene su u taj grad, a građanima je bilo zabranjeno da napuštaju domove.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.