Albanski marš 13. juna u Skoplju

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski marš 13. juna u Skoplju

Osnovni zahtev ostavka Vlade Nikole Gruevskog, lidera VMRO DPMNE i njegovog koalicionog partnera Alija Ahmetija, lidera DUI

Kako su preneli mediji u Skoplju, BESA je najavila protest zbog "partizacije države, zloupotrebe institucija, neuspeha na putu integracija, ali i zbog antialbanskog pristupa", zbog čega je zatražila "istragu i osudu svih kriminalnih dela inkriminisanih političara".

BESA navodi da će zatražiti rasvetljavanje oružanog sukoba u Kumanovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 9. i 10. maja ove godine, kao i "odgovornost autora i organizatora tog scenarija i hitnu nadoknadu štete u albanskim naseljenim mestima”.

Protest će početi u skopskom naselju Čair, a povorka će otići do zgrade Vlade gde od 17. maja protestuje opozicioni SDSM, najavljujući da neće otići dok premijer Gruevski ne podnese ostavku.Udruženje BESA od početka objavljivanja po vlast kompromitujućih telefonskih razgovora vladinih zvaničnika u Makedoniji, traži od lidera Socijal-demokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva da objavi i dokaze koji se tiču albanskih političara u Vladi Makedonije, što je on do sada uradio u svega nekoliko navrata.
Pogledaj vesti o: Kumanovo

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski marš 13. juna u Skoplju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2015

Građansko udruženje albanskih intelektualaca u Makedoniji, BESA, danas je za 13. jun najavilo sve-albanski protestni marš u Skoplju, sa osnovnim zahtevom za ostavku Vlade Nikole Gruevskog, lidera VMRO DPMNE i njegovog koalicionog partnera Alija Ahmetija, lidera Demokratske unije za integracije (DUI)...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.