AMERICKI SPECIJALCI ELIMINISALI SIPTARE Vojnici SAD u uniformi makedonske policije pomogli u Kumanovu

Izvor: medio.rs, 13.Maj.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERICKI SPECIJALCI ELIMINISALI SIPTARE Vojnici SAD u uniformi makedonske policije pomogli u Kumanovu

Prema priči iz diplomatskih krugova, u Makedoniju je došla grupa specijalaca za bezizlazne situacije i savladala napadače, a upravo je njihova pomoć razlog za čudna delovanja tokom krvavog vikenda

Umesto makedonske policije, specijalci u Bondstilu iz Amerike su savladali šiptarske teroriste u Kumanovu!

Prema priči iz diplomatskih krugova, makedonska policija nije mogla samostalno da eliminiše teroriste koji su napali Kumanovo proteklog vikenda, pa im >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je pomoć stigla iz glavne američke vojne baze na Kosovu, objavile su Naše novine.

– Nakon višečasovnih borbi u kojima je broj žrtava rastao, u Kumanovo su u Bondstilu stigla 102 američka specijalca, koja su obukla uniformu makedonske policije. To je grupa specijalacakoja se na teren izvodi samo u bezizlaznim situacijama, kao poslednja opcija – rekao je sagovornik ovog lista.

Prema njemu, upravo zbog toga su čudno delovala dešavanja u toku krvavog vikenda.

–  Odlično organizovana grupa se u jedan grad ukopala, a u državu je ušla preko planine, šetala po gradu s oružjem u rukama, a snajperisti su zauzeli položaje na krovovima zgrada.Prvog dana, makedonski policajci su ubijani jedan po jedan, ali su već sledećeg borbe brzopotezno prekinute – dodaje on.

Foto: tocka.com.mk

Kriminolog Dobrivoje Radovanović je ocenio akciju američkih specijalaca kao moguću, budući da su događaji u Kumanovu protekli prilično “mutno”.

- Postoje dva realna objašnjenja za napade u Kumanovu. Prvo da je ovo bio klasičan teroristički napad Albanaca s Kosova koji provociraju u korist “velike Albanije” i izazivaju međunarodne incidente. Međunarodne snage su verovatno dale zeleno svetlo, posebno zbog toga što SAD stoje iza svakog projekata Albanije i “velike Albanije“ – ističe Radovanović.

Međutim, moguće je i da je u sve umešana američka tajna služba koja u dogovoru s političarima izaziva ružičaste revolucije i pravi sebi materijalnu i političku korist.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Sličnog mišljenja je i analitičar Branko Radun, koji smatra da je veoma moguće da je jedna velika sila prvo nahuškala Albance, a zatim i zataškala kako bi obezbedila svoju korist.

- Zbog toga je akcija efikasna jer bi u suprotnom odugovlačenje sve otežalo i sukobi bi se otrgli kontroli i prerasli u međuetničke sukobe, što nikome ne odgovara – kaže on.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.