Zvuci kosmosa od utorka u Domu omladine Beograda! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvuci kosmosa" od utorka u Domu omladine Beograda! (FOTO)

Izložba traje do 18. februara.

Izložba Ivana Bona "Zvuci kosmosa" biće otvorena u utorak 31. januara (19) u Domu omladine Beograda, i biće postavljena sve do 18. februara.

Saradnici na projektu su Edi Bon, doktor nauka, naučni saradnik u Astronomskoj opservatoriji, i Milan S. Ćirković, doktor nauka, naučni savetnik u Astronomskoj opervatoriji.

U saopštenju se, između ostalog, navodi:

Ovaj projekat je zamišljen kao kreativni spoj nauke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i umetnosti. Baziran je na nedovoljno poznatoj činjenici da radio prijemnici mogu primati signale iz svemira. Ako je radio prijemnik podešen van frekvencije na kojoj se nalazi emisija zemaljskih radio i tv stanica, u tom slučaju prijemnik prima radio šum iz drevnih epoha veoma blizu Velikom prasku.

Tokom trajanje izložbe, kao prateći program, biće organizovane dve tribine. U subotu 4. februara od 18 časova, u tribinskoj sali, Milan M. Čirković održaće predavanje na temu "Kosmička mikrotalasna pozadina - eho stvaranja". Za kraj, 18. februara, na programu je predavanje Edija Bona "Zvuci iz svemira".

Radno vreme galerije, od utorka do subote, je od 12 do 21 h. Nedeljom je od 12 do 18 časova, ponedeljkom galerija ne radi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.