Zubin Mehta i Beogradska filharmonija 10. jula u Kolarcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 10:04

Zubin Mehta i Beogradska filharmonija 10. jula u Kolarcu

Beogradska filharmonija najavila je koncert sa Zubinom Mehtom, najčuvenijim dirigentom sveta, 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

"Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra - Beogradskoj filharmoniji, koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju. Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana koju ovaj divan orkestar treba i zaslužuje, napokon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postala sadašnjost", izjavio je maestro povodom novog susreta sa Beogradskom filharmonijom.

Posebno prijateljstvo koje Mehta neguje sa Ivanom Tasovcem i orkestrom Filharmonije, koncertno se obeležava po deseti put.

Za ovu priliku Mehta je izabrao Betovenovu Pastoralnu simfoniju, poznatu još i pod nazivom Betovenova "Deseta", i Bramsovu Simfoniju broj jedan.

Legendarni maestro, u 85. godini života, aktivni je dirigent nemerljive veličine. Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski.

Uvek zagovarajući važnost nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, maestro je poslednji put predvodio filharmonijski orkestar 2017. godine kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra.

Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna - prvu turneju po SAD-u, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru, 2014. godine.

Ulaznice za Gala koncert u prodaji su od 1. jula i mogu se kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, kao i putem onlajn sistema.

Koncert počinje u 20 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čuveni dirigent Zubin Mehta 10. jula u Beogradu

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2021

Beogradska filharmonija najavljuje koncert sa čuvenim dirigentom Zubinom Mehtom 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od 20 časova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.