Ženski mozak aktivniji od muškog

Izvor: TvojPortal.com, 30.Apr.2011, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski mozak aktivniji od muškog

(vesti online) Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list "Figaro".


Sposobnost muškaraca da ne misle ni na šsta zasnovana je, kako prenosi list, na realnoj činjenici da je prilikom odmaranja aktivnost moždanih neurona mnogo veća kod žena nego kod muškaraca.Na pitanje da li to znači da se ženski mozak nikada ne odmora, kanadska naučnica Adrian Menderk sa Odeljenja za psihijatriju na Univezitetu u Montrealu tvrdi da se muški mozak jednostavno bolje odmara od mozga žena.Ostatak vesti pročitajte na linku

naucnicikanadazenski mozak aktivnijimuski bolje odmara

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.