Zbog ove dirljive scene u filmu Barbi svi su plakali kao kiša: Snimali su je čak dva dana

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 08:10

Zbog ove dirljive scene u filmu "Barbi" svi su plakali kao kiša: Snimali su je čak dva dana

Režiserka filma "Barbi", Greta Gervig otkrila je da je ekipu ostavio u suzama snažan monolog glumice Amerike Ferere o složenoj temi - kako je biti žena.

Reč je o jednom od istaknutih trenutaka u filmu, kada lik Gloriju teši Barbi dok se lutka bori sa egzistencijalnom krizom.

Glorija drži epski govor u kojem kaže da je 'nemoguće biti žena', objašnjavajući da morate da se 'vezete u čvorove' da biste učinili da se drugi ljudi zavole, dok se na kraju, za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što pođe po zlu, ionako okrivljuju žene.

Govoreći za "The Atlantic" o snimanju ove scene, Greta je otkrila:

"Kada je Amerika držala svoj prelep govor, samo sam jecala, a onda sam pogledala okolo i shvatila da svi plaču na setu.“

Iako je govor bio namenjen ženama, Greta je otkrila da su čak i muški članovi ekipe bili u suzama:

"I muškarci plaču, jer imaju svoj govor za koji misle da ga nikada ne mogu održati, znate? I oni imaju svoj dvostruki konopac, što je takođe bolno", rekla je.

Amerika je otkrila i da su joj za snimanje ovog monologa bila potrebna dva dana:

"To je samo jedan deo mnogo veće priče, sa puno likova u njoj. Morala sam to da uradim mnogo, mnogo puta da bih približila drugim ljudima i da bih prošla kroz sve to, tokom dva dana."

U nastavku pročitajte monolog Amerike Ferere.

"Bukvalno je nemoguće biti žena. Tako si lepa, i tako pametna, i ubija me što misliš da nisi dovoljno dobra.

Kao, uvek moramo da budemo izuzetne, ali nekako uvek to radimo pogrešno.

Morate biti mršavi, ali ne previše mršavi. I nikada ne možete reći da želite da budete mršavi. Morate reći da želite da budete zdravi, ali takođe morate biti mršavi.

Morate imati novac, ali ne možete tražiti novac jer je to glupo. Moraš biti šef, ali ne možeš biti zao. Morate da vodite, ali ne možete ugušiti ideje drugih ljudi.

Trebalo bi da voliš da budeš majka, ali nemoj stalno da pričaš o svojoj deci. Morate biti žena od karijere, ali uvek pazite na druge ljude.

Morate da odgovarate za loše ponašanje muškaraca, što je suludo, ali ako na to ukažete, optuženi ste da se žalite.

Trebalo bi da ostaneš lepa za muškarce, ali ne toliko lepa da ih previše iskušavaš ili da pretiš drugim ženama jer bi trebalo da budeš deo sestrinstva.

Ali uvek se istaknite i uvek budite zahvalni. I nikada ne zaboravite da je sistem namešten. Zato pronađite način da to priznate, ali i uvek budite zahvalni.

Nikada ne morate da ostarite, nikada ne morate da budete grubi, nikada ne morate da se hvalite, nikada ne morate biti sebični, nikada ne treba da padnete, nikada ne morate da propadnete, nikada ne morate da pokažete strah, nikada ne morate da izađete iz reda.

Mnogo je teško! Previše je kontradiktorno i niko ti ne daje medalju niti kaže hvala! I ispostavlja se u stvari da ne samo da sve radite pogrešno, već ste i sami krivi.

Tako sam umorna od gledanja sebe i svake druge žene kako se vezuju u čvorove da bi se ljudima dopale.

A da li je sve to tačno i za lutku koja samo predstavlja ženu, onda ni ne znam."

Podsetimo, film "Barbi" je za kratko vreme postao hit i kod kritičara i kod publike i mogao bi da se pridruži elitnom klubu filmova vrednih milijardu dolara nakon prvog vikenda, s obzirom da je dostigao zaradu od 360 miliona dolara.

Sada insajderi "Deadline" industrije predviđaju da bi "Barbi" mogao da pređe granicu od milijardu dolara na globalnom nivou - sa najavom da će film zaraditi najmanje 800 miliona dolara tokom prikazivanja u bioskopima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.