Zaz nastupa u Novom Sadu

Izvor: TvojPortal.com, 03.Jun.2011, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaz nastupa u Novom Sadu

03.06.2011  Izvor: www.bizlife.rs
Novi Sad - Francuska pevačica Isabelle Geffroy, poznatija kao Zaz, nastupiće 24. avgusta u Novom Sadu, u okviru Međunarodne nedelje horskog pevanja “Cantat Novi Sad”, koja se od 22. do 28. avgusta održava u tom gradu.


Poznata po svojim uličnim nastupima, ova pevačica džez muzike u svom repertoaru kombinuje više srodnih žanrova poteklih iz francuske gradske muzike. Godine 2001. postala je pevačica bluz benda “Fifty Fingers”, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << a nakon toga karijeru je nastavila u brojnim sastavima.
Između ostalog, bila je jedna od četiri pevačice uspešnog benda u Tarnosu, koji je imao repertoar baziran na baskijskoj narodnoj muzici. Sa ovim orkestrom je dve godine provela na turneji, posebno u Središnjim Pirinejima i Baskiji. Latino-rok grupi “Don Diego” pridružuje se 2002. godine. Ugovor sa njima potpisala je sa “Z” od čega će joj oni napraviti nadimak Zaz.
Prošle godine potpisala je ugovor za turneju sa kompanijom “Caramba” i izdavačem “Sony ATV”. Njen singl “Je veux” izabran je za letnji hit na TF1. Album “Zaz” dospeva na prvo mesto francuskih top lista i postiže zlatni tiraž u junu 2010., nakon čega kreće na turneju po frankofonim zemljama.
{youtube}{/youtube}
Iako još uvek nisu saopšteni detalji vezani za njen nastup u Novom Sadu, koji je pevačica potvrdila i na svom fejsbuk profilu, organizatori festivala pripremili su posebne pogodnosti za dvesta pedeset najbržih domaćih učesnika Međunarodne nedelje horskog pevanja.
“Pevačima, koji imaju mogućnost sopstvenog smeštaja i ishrane u Novom Sadu, biće omogućena kotizacija za 4.990 RSD, koja obuhvata učešće na željenoj radionici, originalne note, nastup na Gala koncertu, kao i diplomu, koja otvara vrata za dalja učešća na srodnim evropskim festivalima“, navodi se u saopštenju. U ovom paketu, “Cantat Novi Sad” svojim učesnicima obezbeđuje i VIP ulaznicu za koncert Zaz, koje se neće naći u slobodnoj prodaji.
Međunarodnu nedelju horskog pevanja organizuje “Cantat Novi Sad”, uz pomoć “Europa Cantat” a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

*izvor: www.b92.net

muzikaNovi SadFrancuska pevačica Isabelle GeffroyZazMeđunarodna nedelja horskog pevanja “Cantat Novi Sad”

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.