Završen Festival animiranog filma u Čačku

Izvor: Blic, 20.Nov.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Festival animiranog filma u Čačku

Dodelom nagrada za najbolja ostvarenja u Čačku je danas završen 4. Međunarodni festival animiranog filma "Animanima 2010", na kome je u zvaničnoj konkurenciji prikazana 71 animacija iz trideset zemalja sa svih kontinenata.

Grand pri festivala, nagrada "Zlatni štift", uz novčani iznos od 1.000 evra, pripali su francuskom stvaraocu Filipu Gramatikopulosu za film "Stomaci" (Les ventres), sa obrazloženjem da je "umetnički koherentan, inventivno režiran, sa dobrom animiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koreografijom i izvanrednim grafičkim izrazom".

Drugi nagradu, "Srebrni štift" dobili su Klaudius Djentineta i Frank Braun, koji su se predstavili filmom "Spavanje", "uzbudljivim spojem trivijalnog zvuka i inventivne animacije", a treća nagrada "Bronzani štift" dodeljena je Kristobalu Leoneu i Nini Verle (Holandija) za film "Manja soba" (Kleinere raum) za "poetično korišćenje dečije mašte, delikatnih psiholoških prostora i uzudljivo gradjenje animiranih skulptura".

Na ovogodišni festival pristigla su 242 filma, od kojih je jedan deo prikazan u posebnom programu "Panorama". Organizator "Animanime 2010" bio je Dom kulture u Čačku, a pokrovitelji Ministarstvo za kulturu i Skupština grada domaćina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena "Animanima 2010" u Čačku

Izvor: B92, 20.Nov.2010

Dodelom nagrada za najbolja ostvarenja u Čačku je završen 4. Međunarodni festival animiranog filma "Animanima 2010", na kome je u zvaničnoj konkurenciji prikazana 71 animacija iz trideset zemalja sa svih kontinenata...Gran pri festivala, nagrada "Zlatni štift", uz novčani iznos od 1.000 evra,...

Nastavak na B92...

Završena "Animanima 2010" u Čačku

Izvor: Šumadija Press, 21.Nov.2010, 12:10

Dodelom nagrada za najbolja ostvarenja u Čačku je završen 4. Međunarodni festival animiranog filma "Animanima 2010", na kome je u zvaničnoj konkurenciji prikazana 71 animacija iz trideset zemalja sa svih kontinenata.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.