Kultura

Subota, 20.11.2010.

19:00

Završena "Animanima 2010" u Čačku

Dodelom nagrada za najbolja ostvarenja u Čačku je završen 4. Međunarodni festival animiranog filma "Animanima 2010", na kome je u zvaničnoj konkurenciji prikazana 71 animacija iz trideset zemalja sa svih kontinenata.

Izvor: B92

Default images

Gran pri festivala, nagrada "Zlatni štift", uz novčani iznos od 1.000 evra, pripali su francuskom stvaraocu Filipu Gramatikopulosu za film "Stomaci" (Les ventres), sa obrazloženjem da je "umetnički koherentan, inventivno režiran, sa dobrom animiranom koreografijom i izvanrednim grafičkim izrazom".

Drugi nagradu, "Srebrni štift" dobili su Klaudius Djentineta i Frank Braun, koji su se predstavili filmom "Spavanje", "uzbudljivim spojem trivijalnog zvuka i inventivne animacije", a treća nagrada "Bronzani štift" dodeljena je Kristobalu Leoneu i Nini Verle (Holandija) za film "Manja soba" (Kleinere raum) za "poetično korišćenje dečije mašte, delikatnih psiholoških prostora i uzudljivo gradjenje animiranih skulptura".



Na ovogodišni festival pristigla su 242 filma, od kojih je jedan deo prikazan u posebnom programu "Panorama". Organizator "Animanime 2010" bio je Dom kulture u Čačku, a pokrovitelji Ministarstvo za kulturu i Skupština grada domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: