Završava se glavni program Bitefa

Izvor: B92, 27.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završava se glavni program Bitefa

Glavni progam 42. Bitefa biće završen večeras izvođenjem poslednje predstave u konkurenciji - drame "Persijanci" koju je Dimitri Gočev režirao u "Dojčes teatru", a zatim proglašenjem laureata.

Predstava "Persijanci" igra se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde će u nedelju uveče biti i reprizirana.

Nemački kritičari proglasili su je za najbolju predstavu prošle sezone, sa obrazloženjem da su prvorazredni glumci odigrali tragediju pobeđenih, aktuelnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u savremenoj istoriji, time što su porazom odredili tragičnu budućnost svoga naroda.

Odluka međunarodnog žirija Bitefa biće objavljena u kasnim satima u Pozorištu na Terazijama.

Teoretičar pozorišta Hans Tis Leman, argentinska rediteljka Konstanca Makras, dramska autorka Marija Karaklajić, scenografkinja Mia David-Zarić i rediteljka Katarina Pejović dodeliće Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu Bitefa.

Tokom dana biće reprizirane i predstava iz glavnog programa "Štifterove stvari", kao i predstave iz specijalnog programa "Istina u pozorištu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.