Subota, 27.09.2008.

16:48

Završava se glavni program Bitefa

Glavni progam 42. Bitefa biće završen večeras izvođenjem poslednje predstave u konkurenciji - drame "Persijanci" koju je Dimitri Gočev režirao u "Dojčes teatru", a zatim proglašenjem laureata.

Izvor: Tanjug

Default images

Predstava "Persijanci" igra se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde će u nedelju uveče biti i reprizirana.

Nemački kritičari proglasili su je za najbolju predstavu prošle sezone, sa obrazloženjem da su prvorazredni glumci odigrali tragediju pobeđenih, aktuelnu u savremenoj istoriji, time što su porazom odredili tragičnu budućnost svoga naroda.

Odluka međunarodnog žirija Bitefa biće objavljena u kasnim satima u Pozorištu na Terazijama.

Teoretičar pozorišta Hans Tis Leman, argentinska rediteljka Konstanca Makras, dramska autorka Marija Karaklajić, scenografkinja Mia David-Zarić i rediteljka Katarina Pejović dodeliće Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu Bitefa.

Tokom dana biće reprizirane i predstava iz glavnog programa "Štifterove stvari", kao i predstave iz specijalnog programa "Istina u pozorištu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: