Vole ga sve generacije: Čuveni jugoslovenski animirani film napunio 30 godina

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vole ga sve generacije: Čuveni jugoslovenski animirani film napunio 30 godina

Jugoslovenski animirani film “Čudesna šuma“ napunio je 30 godina.

Najuspešniji i najpopularniji jugoslovenski animirani film zabavljao je generacije dece. Snimljen je 1986. godine u saradnji američke firme “Fantazi forst“ i “Kroacije film“.

“Čudesna šuma“ ostao je i dalje omiljeni animirani film na ovim prostorima zbog simpatične animacije, autentičnih likova i dijaloga koji su fantastično ukomponovani.

Radnja prati slikara Paleta koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolazi u Čudesnu šumu i njegove magične moći koje mu je podario čarobni hrast pod kojim je zaspao. Od Oštrozuba dabra saznaje da je šuma ugrožena od zlog Kaktus cara koji želi čitavu šumu samo za sebe.

Ukoliko ste propustili ovaj jugoslovenski klasik pravo je vreme da nadoknadite propušteno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ČUDESNA ŠUMA NAPUNILA 30 GODINA Čuveni jugoslovenski crtani film koji nas je učio pravim vrednostima

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016

Svi pamtimo čuveni animirani film "Čudesna šuma", koji je zabavljao generacije dece. On je snimljen je 1986. godine, a danas puni 30 godina...U Čudesnoj šumi dobro pobeđuje zlo, važno je da se poštuje priroda i poštuju starije, a na kraju dobrota uvek pobeđuje, ovo su osnovne ljudske vrednosti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.