Vladimiru Gligorovu nagrada Desimir Tošić

Izvor: Beta, 18.Feb.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimiru Gligorovu nagrada Desimir Tošić

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Nagrada "Desimir Tošić" za najbolju publicističku knjigu za 2010. godinu dodeljena je Vladimiru Gligorovu, a nagrada za nabolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova pripala je Zlatku Pekoviću, saopštio je u petak žiri.

U saopštenju se navodi da je žiri većinom glasova odlučio da nagradi delo "Talog - Ogledi o prednostima slobode" Vladimira Gligorova.

"Gligorov piše svoje tekstove oslanjajući se na široko znanje iz različitih disciplina društvenih nauka, ali istovremeno tako da budu pristupačni širokom krugu zainteresovanih čitalaca... Njegovi tekstovi su otvoreni, kako za one koji dele njegove stavove tako i za one koji se s njim ne slažu", naveo je žiri u obrazloženju.

Žiri je jednoglasno odlučio da nagrada za najbolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova pripadne Zlatku Pakoviću, kolumnisti Politike i Ekonom:east magazina, za seriju kolumni u dnevnom listu Politika pod nazivom "Intelektualac u tranziciji".

Žiri za dodelu nagrade radio je u sastavu: Dragoljub Žarković, Mladen Lazić i Dušan Pavlović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrađeni Gligorov i Paković

Izvor: B92, 18.Feb.2011

Nagrada "Desimir Tošić" za najbolju publicističku knjigu 2010. godine dodeljena je Vladimiru Gligorovu za delo "Talog - Ogledi o prednostima slobode". Žiri je jednoglasnom odlukom nagradio i Zlatka Pakovića za najbolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova...Dodela nagrada održaće se večeras u...

Nastavak na B92...

Gligorovu i Pakoviću nagrade Desimir Tošić

Izvor: Politika, 18.Feb.2011

BEOGRAD - Nagrada „Desimir Tošić” za najbolju publicističku knjigu za 2010. godinu dodeljena je Vladimiru Gligorovu, a nagrada za nabolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova pripala je Zlatku Pekoviću, saopštio je danas žiri...U saopštenju se navodi da je žiri većinom glasova odlučio da...

Nastavak na Politika...

Vladimir Gligorov dobitnik nagrade Desimir Tošić

Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2011, 07:07

BEOGRAD - Nagrada "Desimir Tošić" za najbolju publicističku knjigu za 2010. godinu dodeljena je Vladimiru Gligorovu, a nagrada za nabolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova pripala je Zlatku Pekoviću, saopštio je juče žiri...U saopštenju se navodi da je žiri većinom glasova odlučio da nagradi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.