Uži izbor za Vitalovu nagradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uži izbor za Vitalovu nagradu

VRBAS -

Žiri Vitalove nagrade za književnost "Zlatni suncokret" odabrao je danas četiri naslova u uži izbor za nagradu koju šesnaesti put dodeljuje fabrika "Vital“ iz Vrbasa.

Žiri Vitalove nagrade u sastavu Jovan Zivlak (predsednik), Nikola Strajnić i Vladimir Gvozden održao je četiri sednice i nakon razmatranja naslova iz šireg izbor je odabrao četiri kandidata za nagradu.

U užem izboru su pripovetka Dejana Tiaga Stankovića "Odakle sam bila, više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisam" i tri romana: Uglješe Šajtinca "Sasvim skromni darovi", Krste Popovskog "Ej" i Branka Čankovića "20 sati".

Žiri se opredelio za četiri prozne knjige koje na umetnički uobličen način govore o našem vremenu, o politici života i posrednim i neposrednim društvenim silama koje ga oblikuju, naveo je u saopštenju predsednik žirija Zivlak.

Reč je o četiri vredne pripovedačke knjige koje sa umetničkom doličnošću i sugestivnošću tumače i imaginiraju svet našeg vremena i sudbine pojedinaca.

Žiri će saopštenje o dobitniku Vitalove nagrade predočiti javnosti najkasnije do prve polovine februara 2012. godine.

Nagrada se dodeljuje za najbolju knjigu na srpskom u žanrovima romana, pripovetke, poezije, književne kritike, eseja i književne publicistike, objavljenu u toku prethodne godine.

Dobitniku nagrade pripada novčani iznos, kao i štampanje nagrađene knjige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiri pisca konkurišu za Vitalovu nagradu

Izvor: Beta, 09.Jan.2012

BEOGRAD, 9. januara 2012. (Beta) - Žiri za dodelu književne nagrade "Zlatni suncokret" fabrike Vital iz Vrbasa izdvojio je u ponedeljak četiri prozna dela u uži izbor za to priznanje...Kandidati za n.

Nastavak na Beta...

U konkurenciji tri romana i jedna pripovetka

Izvor: Danas, 09.Jan.2012

Žiri Vitalove nagrade u sastavu: Jovan Zivlak (predsednik), Nikola Strajnić i Vladimir Gvozden održao je četiri sednice, a juče je, nakon razmatranja naslova iz šireg izbora, sačinio najuži izbor kandidata za nagradu: Dejan Tiago Stanković za pripovetku „Odakle sam bila, više nisam“ (Geopoetika,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.