Umrla američka glumica i diplomata Širli Templ

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla američka glumica i diplomata Širli Templ

LOS ANDJELES, 11. februara 2014. (Beta) - Američka glumica i diplomata Širli Templ, svojevremeno čudo od deteta, umrla je u 86. godini u svom domu u Vudsajdu, u Kaliforniji, saopštila je njena porodica, a prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Širli Templ je još kao dete postala holivudska filmska zvezda. Prvi film je snimila u trećoj godini, a medjunarodnu slavu je stekla ostvarenjem "Sjajne oči", koje je specijalno napravljeno da bi ona pokazala svoje višestruke talente.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
U februaru 1935. dobila je specijalnog Oskara za izuzetan doprinos dece filmskim ostvarenjima, i još uvek je najmladja osoba u istoriji filma koja je dobila nagradu Američke akademije za film. Posebno zapažene uloge ostvarila je i u filmovima "Hajdi" i "Mali pukovnik", snimljenim sredinom 1930-tih.

Na listi najvećih glumica američkog filma svih vremena Američkog instituta za film zauzima 18. mesto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Umrla američka glumica i diplomata Širli Templ

Izvor: Danas, 11.Feb.2014

Američka glumica i diplomata Širli Templ, svojevremeno čudo od deteta, umrla je u 86. godini, saopštila je njena porodica, a prenosi britanski Bi-Bi-Si. Širli Templ umrla je prirodnom smrću prekjuče u svom domu u Vudsajdu, u Kaliforniji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.