Umrla Madlen Lebo, poslednja zvezda filma Kazablanka

Izvor: B92, 15.Maj.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla Madlen Lebo, poslednja zvezda filma Kazablanka

Francuska glumica Madlen Lebo, poslednja preživela iz glumačke ekipe filmskog klasika Kazablanka iz 1942. godine, umrla je 1. maja u 92 godini života, saopštila je njena porodica.

Francuska glumica u filmu je igrala ulogu odbačene ljubavnice glavnog lika, Rika, koji je tumačio Hemfri Bogart.

U čuvenoj sceni tog kultnog filma Lebo u suzama izgovara čuvenu repliku "Živela Fancuska" pošto su gosti Rikovog kafea otpevali Marseljezu kako bi oterali nemačke vojnike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Madlen Lebo rođena je 1923. godine nadomak Pariza. Napustila je Francusku sa svojim suprugom Marselom Dalijom 1940. godine posle nacističke okupacije. Bračni par je otišao u Holivud, gde su oboje glumili u filmu Kazablanka.

Glumila je u još dva američka filma pre nego što se vratila u rodnu Francusku. Njen glimački talenat došao je do izražaja i u Felinijevom remek-delu iz 1963. godine "8 1/2".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.