UDARAC NA LEGENDU: Džejms Bond kojeg je glumio Šon Koneri bio je SILOVATELJ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 12:52

UDARAC NA LEGENDU: Džejms Bond kojeg je glumio Šon Koneri bio je SILOVATELJ!

Preterano ili blizu istini?

Režiser najnovijeg filma o Bondu, Keri Fukunaga, komentarisao je lik prvog Džejmsa Bonda kojeg je igrao glumac Šon Koneri.

"Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio silovatelj", rekao je Keri za "The Hollywood Reporter". Pozvao se na scenu iz filma "Thunderball" iz 1965. i rekao je da veruje kako Konerijev lik siluje ženu.

U dotičnoj sceni Bond upoznaje Patriciju Fering, medicinsku sestru čiji je lik igrala glumica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moli Piters. Patriciju je Bond na silu poljubio nakon što ga je ona odgurnula od sebe, a kasnije ga je zamolila da ne govori ništa šefu jer bi mogla da izgubi posao.

"Pretpostavljam da bi moja ćutnja mogla da ima cenu", odgovara joj špijun, pa ju odvuče u sobu i skine joj odeću, a Patricija je prethodno govorila kako to ne želi.

Nadovezala se i producentkinja filma Barbara Brokoli, koja je rekla da se lik Džejmsa Bonda kroz godine jako menjao.

"Mislim da ljudi shvataju da neke stvari nisu prihvatljive. Lik Bonda ima dugu istoriju i sada postoji velika razlika u prikazivanju tog lika u odnosu na prošlost", rekla je.

Inače, nedavno je objavljen trejler za 25. deo Džejmsa Bonda. Film nosi naziv "No Time to Die" ("Nema vremena za umiranje"), a ovo je poslednji nastup Danijela Krejga u ulozi agenta 007. Film bi se u bioskopima trebalo da se pojavi 30. septembra. Fukunaga je rekao kako će Bond u ovom nastavku imati više poštovanja prema ženama.

Podsećamo, Šon Koneri bio je verovatno najprepoznatljiviji glumac koji je igrao Džejmsa Bonda. Upravo je on prema mnogima najbolje odigrao najpoznatijeg filmskog špijuna. Preminuo je u oktobru 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio silovatelj"

Izvor: B92, 23.Sep.2021

Američki reditelj Keri Fukunaga prokomentarisao je koncept prvog lika Džejmsa Bonda koji je po filmskom scenariju bio silovatelj..."Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio silovatelj", rekao je Keri za "Jolivud reporter" (The Hollywood Reporter)...Svoju tvrdnju objasnio je komentarišući scenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.