U takmičarskoj selekciji i film Danisa Tanovića

Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U takmičarskoj selekciji i film Danisa Tanovića

Prvi veliki evropski festival u godini počeće večeras projekcijom filma "Ave Cezare" američkih režisera Džoela i Itana Koena, a glavni protagonisti Džordž Kluni, Čening Tejtum i Tilda Svinton očekuju se na crvenom tepihu. Ove godine u konkurenciji za Zlatnog medveda je 18 ostvarenja, a najbolji film odabraće sedmočlani žiri kojim predsedava Meril Strip.

 Među filmovima u takmičarskoj selekciji je i novo ostvarenje BiH reditelja Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << već nagrađivano na ovom festivalu ("Epizoda u životu berača željeza" osvojila je dva Srebrna medveda). Film govori o 28. junu 2014. godine kada delegacije iz celog sveta dolaze u Sarajevo povodom obeležavanja stogodišnjice od atentata na Franca Ferdinanda, dok kolektiv hotela Evropa planira da stupi u štrajk zbog neisplaćenih plata.

Najviše se očekuje od debitanskog ostvarenja britanskog pozorišnog reditelja Majkla Grendidža "Genius", u kome oskarovac Kolin Firt igra Maksa Perkinsa, urednika u izdavačkoj kući koja je objavila dela nekih od najznačajnijih američkih pisaca 20. veka. Pažnju privlači i adaptacija bestseler romana "Alone in Berlin" ("Svako umire sam" u izdanju Lagune) Hansa Falade iz 1947. godine, baziran na istinitoj priči o nemačkom paru koji se suprotstavlja nacističkom režimu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.