U dokumentarcu iznete nove optužbe protiv Gvinet Paltrou zbog nezgode na skijanju

Izvor: B92, 18.Dec.2023, 16:09

U dokumentarcu iznete nove optužbe protiv Gvinet Paltrou zbog nezgode na skijanju

Novi dokumentarac "Gwyneth vs Terry: The Ski Crash Trial' that it 'broke my heart" koji je juče bio emitovan u Velikoj Britaniji, donosi nov ugao gledanja na suđenje slavne glumice i Terija Sandersona, koji ju je tužio da ga je na skijanju 2016. u Juti udarila s leđa usled čega su mu slomljena četiri rebra, a zadobio je i trajno oštećenje mozga.

U dokumentarcu se tvrdi da su advokati Gvinet Paltrou bili neljubazni i nepristojni tokom suđenja, kao i da je korišćena opaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taktika.

Bivša partnerka Terija Sandersona Karlin Dejvidson rekla je da je pravni tim glumice okrenuo ćerke Sandersona jedne protiv druge. Poručila je i da je na sam proces veoma uticala činjenica da je on tužio slavnu glumicu.

Nakon osam dana svedočenja, poroti je trebalo samo dva sata da utvrdi da je Sanderson "100 odsto" kriv za nesreću pa je odlučeno u martu ove godine da Gvinet plati tek jedan dolar odštete.

U filmu se pojavljuje i Samanta Džuri, jedna porotnica, članica porote koja je presudila u korist glumice, koja je rekla da su reči Sandersona izgubile verodostojnost kada su advokati glumice prikazali kako su izmonitirane fotografije sa odmora odnosno nezgode za koju je on tvrdio da mu je uništila život.

Gvinet Paltrou je odlučno negirala krivicu i uvek je tvrdila da je Sanderson "naleteo na nju na ski-stazi".

Dokumentarac se vraća brutalnom unakrsnom ispitivanju Sandersona. Advokati Gvinet Paltrou najčešće se bave slučajevima zdravstvenog osiguranja kako bi osporili zahteve pacijenata.

Advokati su ga pitali zbog čega 13 godina ne razgovara sa mlađom ćerkom koja ga je optužila za zlostavljanje.

Karlin Dejvidson je iznela drugačiju stranu priče:

- Sanderson je bio vrlo blizak sa svojim ćerkama, volele su ga. Kad su njegove ćerke okrenuli jednu protiv druge, to mi je jako smetalo jer sam poznavala te devojke. Slomio mi je srce. To je bilo nepošteno, to je bilo neljubazno, uopšte nije tačan opis onoga što se dešavalo u toj porodici.

Poručila je da i dalje gaji osećanja prema Teriju.

Samanta Džuri dodala je da je veliki uticaj na odluku imala izjava Gvinet Paltrou da je pomislila da će je Teri seksualno napastvovati kada je naleteo na nju.

"Kada se tako nešto dogodi, kada se osećate kao da ste seksualno napadnuti, to je drugačija vrsta sećanja zbog kojeg ćete uvek biti traumatizovani."

Nije gledala sa prezirom na njegovu priču, ali je vrlo jasno rekla da nesreća nije njena krivica.

Dodala je i da svedočenje njegovog prijatelja koji je bio očevidac događaja nije bilo uverljivo, piše Dejli mejl (Daily mail).

Sudski spor između Gvinet Paltrou i Terija Sandersona iznova otvara temu o suđenju poznatim ličnostima, kao i dilemu da li slava ima uticaj na konačnu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.