Trinaesto izdanje Konstantinovog raskršća sa poklon pričom

Izvor: Art-anima.com, 09.Maj.2012, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaesto izdanje "Konstantinovog raskršća" sa poklon pričom

Izdavačka kuća "Laguna" je ovih dana izdala 13. dopunjeno izdanje romana "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića kome je pridodata poklon priča.
U pitanju je pripovetka "Mrtve stvari" koja govori o susretu Nemanje Lukića, glavnog junaka "Konstantinovog raskršća", sa našim Nobelovcem Ivom Andrićem u Berlinu, u jesen 1939. na samom početku Drugog svetskog rata.
Ovaj događaj pominje se na jednom mestu u samom romanu i autor je želeo da ovaj neobični susret pretoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << u potpuno novu, samostalnu pripovest koja se bavi autentičnim istorijskim događajem a to je pokušaj Ive Andrića, tadašnjeg poslanika Kraljevine Jugoslavije u Berlinu, da spase neke svoje prijatelje intelektualce jevrejskog porekla zatočene od strane nacističkih vlasti.
Priča je pisana po pozivu, namenski, za antologiju priča o Andriću koja će uskoro izaći u izdanju "Lagune".

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.