Tribina povodom godišnjice smrti Radomira Konstantinovića

Izvor: NaDlanu.com, 26.Okt.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina povodom godišnjice smrti Radomira Konstantinovića

NOVI SAD, 26. oktobra 2012. (Beta) - Tribina "Duh palanke", povodom godinu dana od smrti filozofa i književnika Radomira Konstatinovića, održana je u petak u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu.

NOVI SAD, 26. oktobra 2012. (Beta) - Tribina "Duh palanke", povodom godinu dana od smrti filozofa i književnika Radomira Konstatinovića, održana je u petak u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu.Istoričarka Latinka Perović je na tribini rekla da je Konstatinović "živeo kulturu protiv palanke", >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << a da u Srbiji danas "palanka trijumfuje", i poručila da je sećanje na autora knjige "Filosofija palanke" zapravo nepristajanje na gubitak nade."Zaćutao je ali nije prestao da misli, bio je jedan od najnapadanijih srpskih intelektualaca na prelazu iz 20. u 21. vek. Danas, kada palanka trijumfuje, sećanje na Radomira Konstantinovića ravno je nepristajanju na gubitak nade", kazala je Perovićeva.Ona je dodala je da je autoru "Filosofije palanke" uzor celoga života bio njegov otac, Mihajlo Konstantinović, poznati profesor prava, kojem se uvek vraćao.Književnik Laslo Vegel izrazio je zadovoljstvo zato što se tribina održava u glavnom gradu Vojvodine, a naročito što se održava u Skupštini Vojvodine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Sećanje na Radomira Konstantinovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2012

NOVI SAD -..Povodom godišnjice od smrti poznatog filozofa i književnika Radomira Konstantinovića, na inicijativu Novog optimizma, a u organizaciji sa NDNV, u Novom Sadu održana je tribina pod nazivom „"Duh palanke" na kojoj su o značaju poetike Konstantinovića govorili, Laslo Vegel, Latinka Perović,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.