Titanski koncert Beogradske filharmonije 2. novembra

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titanski koncert Beogradske filharmonije 2. novembra

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, spremaju simfonijski poduhvat - Osmu Bruknerovu simfoniju, koju izvode u petak 2. novembra na Kolarcu.

Koncert je posvećen isključivo ovom delu, čijih devedeset minuta "zida" gigantsku zvučnu građevinu - idealnu za početak filharmonijskog ciklus Uzvišenije, saopštila je Beogradska filhamronija.

"Ako bi trebalo da ponesem nešto sa sobom na pusto ostrvo, to bi bila ova Bruknerova simfonija, pogotovo njen lagani >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stav", rekao je Felc.

"Na mnogo načina sam povezan sa ovom simfonijom, čuo sam je još kao sedmogodišnji dečak. Iako tada nisam mogao da je razumem, promenila mi je život. Dok je radim sa orkestrom, vreme nekako drugačije teče", naglasio je Felc, koji će najobimniju Bruknerovu simfoniju dirigovati napamet.

Za Osmu simfoniju se kaže da je titanska kreacija, koja predstavlja kulminaciju kompozitorove mudrosti i zrelosti.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.