Tasovac preuzeo funkciju ministra kulture

Izvor: Studio B, 04.Sep.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac preuzeo funkciju ministra kulture

U Ministarstvu kulture i informisanja Srbije danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Bratislava Petkovića i novog ministra Ivana Tasovca.

Oni su u prisustvu novinara potpisali Protokol o primopredaji dužnosti, što je zakonski predviđena procedura. Tom prilikom Petković je predao Tasovcu izveštaj o dosadašnjem radu, o započetim postupcima i finansijskom planu.

Petković je izjavio da je zadovoljan jer je "Tasovac pravi čovek na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pravom mestu".

"Za godinu dana stekao sam iskustva koja ću mu rado preneti. Ja neću biti u Ministarstvu, ali ćemo raditi na istom razboju", rekao je Petković.

Tasovac je zahvalio Petkoviću i poželeo mu uspeh u budućim angažmanima.

"Dolazeći ovde razmišljao sam kako svaki ministar treba svakoga dana da razmišlja upravo o danu primopredaje dužnosti, kada treba da sagleda ono što ostavlja iza sebe. Ja danas počinjem da razmišljam o tome", rekao je Tasovac.

On je dodao da mu treba vremena da detaljnije sagleda posao koji je ispred njega, celog Ministarstva i svih institucija kulture i da zato, za sada, ne može da daje izjave o budućim planovima.

Posle zvaničnog dela, Tasovac se zadržao u neformalnom razgovoru sa novinarima, na temu problema u kulturi, ali je ponovio da će se zvanično obratiti medijima tek kada bude stekao kompletan uvid u situaciju u oblasti kulture i informisanja.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.