Talenti koji čekaju obožavaoce

Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talenti koji čekaju obožavaoce

Novi članovi Beogradske dečje filharmonije predstavljeni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, a najavljena su i dva njihova koncerta „Buđenje proleća" - 22. aprila za donatore i 24. aprila za publiku.



U orkestru Dečje filharmonije učestvuju učenici nižih muzičkih škola, a autori ovog projekta kažu da je njihov cilj podsticanje razvoja mladih muzičkih talenata, popularizacija klasične muzike u Srbiji i formiranje autentične >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dečje filharmonije, po ugledu na londonsku. Profesorka Adela Karasi kaže za „Blic" da je veoma zadovoljna dosadašnjim tokom akcije. „Ovoj deci nije teško da se pojave i na velikim koncertima, jer već imaju nekog iskustva, a ovakve akcije treba podržati da bismo svi videli koliko talentovanih mladih muzičara imamo." Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac je istakao da će novac prikupljen na donatorskim koncertima biti iskorišćen za nabavku instrumenata, takmičenja učenika i stipendije za one koji ne mogu da priušte muzičko školovanje. O tome koliko su ovi učenici talentovani mogli su da se uvere i novinari u Skupštini grada, jer su pre i posle konferencije kratke i ubedljive nastupe imali flautistkinja Vasilisa Medojević (11) i violinista Darko Piler (12).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.