Svetski mediji: „Green Day bolji nego ikad!“

Izvor: Kontra magazin, 19.Mar.2013, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski mediji: „Green Day bolji nego ikad!“

Svetski mediji su tokom prethodnom vikenda redom pohvalno pisali o prvom ovogodišnjem koncertu grupe Green Day, ujedno i prvom nakon polugodišnje pauze frontmena Bilija Džoa Armstronga. Nastup kojim se najavljuje ovogodišnja turneja „99 Revolutions“ održan je 15. marta u okviru prestižnog multimedijalnog festivala SWSX u Teksasu, koji okuplja umetnike iz celog sveta. Green Day su tokom 130 minuta odsvirali čak 30 pesama, od kojih jednu celu uz pomoć odabranog fana iz publike, a recezentni su saglasni da je Bili Džo posle rehabilitacije izašao bolji nego ikad! „Armstrong je zvučao precizno, uz mnoštvo energije osvajao celu binu, čak je plesao u pogo stilu“ piše „USA Today“, a ni „Billboard“ nije štedeo pohvale „Veoma brzo postalo je jasno da je grupa nezaustavljiva i zabavna kao i uvek do sada. Bila je to velika, trijumfalna noć za bend“. Pohvale su stigle i od „Rolling Stone“ magazina: „Samo sedam meseci nakon pada u tamu prave rok zvezde, spektakularno, Armstrong je ponovo na sceni uz bend koji mu je ceo život još od tinejdžerskih dana, dokazujući da mu je mesto sa pravom i dalje tu, na sceni“. „Nastup je bio trijumf u punom smislu te reči. Green Day su pokorili sopstvene demone, celu pank-rok scenu i sve prisutne na SXSW, bili su tu da proslave čistu pobedu“, ovako celom utisku doprinose i reči reportera MTV-a. Nastup je sadržao najveće hitove „Basket Case“, „American Idiot“, „Know Your Enemy“, „Oh Love“, „Boulevard of Broken Dreams“, „Welcome to Paradise“ ali i nekoliko spektakularnih obrada „Hihgway to Hell“ (AC/DC), „Sweet Child of Mine“ (Guns ’n’ Roses) i „Hey Jude“ (The Beatles)! Tokom festivala, u filmskom programu, predstavljena su čak dva dokumentarna filma o bendu, aktuleni „Cuatro“ i „Broadway Idiot“. Green Day će nastupiti 27. maja na Kalemegdanu u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave. Biće to njihov jedini i premijerni nastup na Balkanu u okviru velike turneje na kojoj promovišu trostruki album ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!. Najveći pank-rok bend svih vremena po mišljenju publike magazina „Rolling Stone“ u Beogradu imaće i podršku velikih regionalnih bendova kao što su Hladno pivo, Superhiks i Atheist Rap. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, što su ujedno i ubedljivo najjeftinije cene ulaznica na predstojećoj „99 Revolutions“ turneji grupe Green Day.

Nastavak na Kontra magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski mediji: "Green Day bolji nego ikad"

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2013

Svetski mediji su tokom prethodnom vikenda redom pohvalno pisali o prvom ovogodišnjem koncertu grupe Green Day, nosilaca ovogodi[njeg beogradskog Calling festivala, ujedno i prvom nakon šestomesečne pauze frontmena Bilija Džoa Armstronga. ..Nastup kojim se najavljuje ovogodišnja turneja „99 Revolutions“...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.