Svetlani Bojković Sterijina nagrada

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlani Bojković Sterijina nagrada

Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture za 2019. godinu, odlučio je danas Upravni odbor Sterijinog pozorja.

Nagrada se sastoji od statuete Jovana Sterije Popovića, diplome i novčanog dela, a Svetlani Bojković biće uručena 3. juna 2019. na zatvaranju 64. Sterijinog pozorja.

Svetlana Bojković bila je stalna članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 1984. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada odlazi u Narodno pozorište u Beogradu, gde ostaje do 1993. godine, zatim prelazi u status istaknutog slobodnog umetnika.

Od tada najviše igra u Ateljeu 212.

Svetlana Bojković je na Sterijinom pozorju prisutna od 1969. godine, a kako su naveli iz ove institucije, od tada je na tom Festivalu ostvarila osam uloga.

Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture ustanovljena je 1965. povodom desetogodišnjice Pozorja i ne dodeljuje se svake godine.

Među pojedincima koji su odlikovani ovim priznanjem su, između ostalih, Hugo Klajn, Miroslav Krleža, Rahela Ferari, Mira Stupica, Mija Aleksić, Ljuba Tadić, Jovan Ćirilov, Mira Banjac, Dušan Kovačević i mnogi drugi istaknuti ljudi kulturnog i pozorišnog života.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetlani Bojković Sterijina nagrada za 2019. godinu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2018

Glumica Svetlana Bojković dobitnica je Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umjetnosti i kulture za 2019. godinu, odlučio je danas Upravni odbor Sterijinog pozorja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.